Vintercykling

I takt med att kroppen lämnat tiden för ryckiga lagsporter som innebandy och fotboll bakom sig så har jag gått över till sporter där uthållighet och framåtriktad kraft är att föredra. Träning med fokus på att hålla sig i trim, snarare än att prestera max (även om det är svårt att inte göra varje aktivitet till en tävling).

På senare år har jag i takt med bättre utrustning och byte till ett jobb dit jag inte behöver ta bilen, valt att cykla i allt högre utsträckning. Numera cyklar jag i stort sett året runt 8km enkel resa till jobbet och med vinterdäck och varma kläder som andas får jag väl räkna in mig som en entusiast. Det tar ca 23-25min dörr till dörr att cykla. Snabbare än buss (kräver ett byte eller en promenad) och mycket snabbare än bil (bilkö och leta parkering).

Dessutom spar jag massor av pengar och man kan med mycket gott samvete ställa in ett och annat träningspass “eftersom jag ändå cyklat 16km idag”.

Linköpings kommun har gjort en ny reklamfilm om fördelarna med vintercykling som speglar alla de där fördelarna. Jag spar pengar, håller hälsan i trim, får vardagsmotion och blir (enligt en dansk studie) smartare av att cykla. Så varför skulle jag inte göra det? Varför gör inte alla det?

Du gillar kanske

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *